Tema dizininde yanlışlık var İLKELERİMİZ - karaelmasgazetecilerdernegi.org.tr
 DİĞER
İLKELERİMİZ

KARAELMAS GAZETECİLER DERNEĞİ ÜYELİK İLKELERİ

Üyelik başvuruları Yönetim Kurulunca kabul edilen kişiler, aşağıdaki ilkelere uymak zorundalar dır.

• Yayınlanan tüm haber, makale ve yazılarının sorumluluğunu eksiksiz ve kaçamaksız üzerine almak.Taşıdığı bu sorumluluğunun gereklerine katlanmak.

• İftira, kanıtsız iddia ve suçlama, belge ve delilleri tahrif olmayanı olmuş gibi gösterme, yalan, meslekte işlenecek suçların en büyükleridir.

• Gazeteci meslek ve ahlak onuru konusunda ana yargı yeri olarak ancak meslektaşlarının vicdanını bilir.

• Gazeteci mesleğinin onuru ile bağdaşmayan görevleri kabul etmez.

• Mesleğin etkisini kullanarak özel çıkarlar elde etmek için çalışamaz. Bu yolda herhangi bir kamu yada özel bir kuruluştan para alamaz.

• Gazeteci daha az bir paraya çalışabileceğini bildirerek, başka bir gazetecinin işinin kendisine verilmesini isteyemez. Onunu işten çıkarılmasına ön ayak olamaz.

• Gazeteci, meslek sırrını kendi sırrı gibi saklar.

• Gazeteci, basın özgürlüğünü kendi ve başkalarının özel çıkarları için kullanamaz.

• Toplumun geliştirilmesi ve çağdaşlaştırılması doğrultusunda uğraşlar, gazetecinin temel prensipleridir.

• Basın çalışanları, savaş ve terör kışkırtıcılığına araç olamaz. Barışı savunur. Ülkemizin bağımsızlığına karşı yöneltilen saldırılara tavır alır.Gazeteci bağımsızlığını ve demokrasiyi vazgeçilmez bir ilke olarak kabul eder.

ANA MENÜ
  Tanıtım
  Tüzük
  İlkelerimiz