Tema dizininde yanlışlık var TANITIM - karaelmasgazetecilerdernegi.org.tr
KÖŞE YAZILARI
 DİĞER
TANITIM

Kurulduğu 7 Kasım 2003 tarihinden kısa bir süre öncesine kadar bütün ilkler gibi doğum sancıları yaşadı Karaelmas Gazeteciler Derneği...

Gazetecilik mesleğini faal olarak yapanların bir araya gelerek oluşturduğu bu çatı geçen zaman içinde asli görevini yapmada gösterdiği başarıyla adını duyurdu ve kamuoyunda saygınlık kazandı, takdir gördü..

Meslek içi dayanışmayı sağlamada, dargınlıkların sona ermesinde ön ayak olan Karaelmas Gazeteciler Derneği gazetecilerin sorunlarının çözümünde de üzerine düşen görevi yaptı.

Geçmişte ki benzer örneklerinin aksine iyi bir çıkış yakalayan dernek geçen zaman içinde ilklerine yeni ilkler ekledi.

Gazetecilerin sosyal ve çalışma hayatı ile ilgili sorunlarının çözümünde olumlu adımlar atan dernek basın hukuku konusunda uyum yasaları çerçevesinde son değişikliklerin anlatılacağı  geniş katılımlı bir eğitim toplantısının hazırlıklarını sürdürüyor.

Bununla birlikte derneğin girişimiyle gazetecilere yönelik sağlık taraması yapılması yönünde çalışmalar devam ederken, fikir ve görüşleri ile kamuoyunda sevilen ünlü gazeteci yazarları Zonguldak halkı ile buluşturmaya hazırlanıyor.

Gazetecileri kaynaştırma adına yapılan etkiliklerden biri de iki haftada bir Pazar günleri yapılan mangal partileri oldu. Mangal bahanesi ile toplanılan dernekte her toplantıda bir konuk ağırlayan gazeteciler ilimizin kaderini belirlemede etkili olan isimleri ağırlayıp sorulamayanları sordu ve her toplantı ses getiren bir gündem haline geldi.

Meslek içi dayanışma ve mesleğe saygınlık kazandırılması yönünde bir çok projesi bulunan Karaelmas Gazeteciler Derneği dernek üyesi olsun yada olmasın bütün gazetecilere kapısını açarak herkesi kucaklamayı görev olarak gördü.

Dernek üye olsun yada olmasın yapılan saldırılarda, yada gazetecilere yapılan müdahalelerde gereken cevapları vererek üzerine düşen görevi yapmış ve bu durumlarda gösterdiği duruş ile takdir toplamıştır.

Derneğin ilerleyen zaman içinde attığı bu öneli adımlarda başkanından dağıtıcısına kadar emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

ANA MENÜ
  Tanıtım
  Tüzük
  İlkelerimiz